Amateurs geven profs flinke trap: Quick Boys verslaat De Graafschap
i

ProShots

Amateurs geven profs flinke trap: Quick Boys verslaat De Graafschap

Marcel Roes • 21:39, 19-12-2023 / Laatste Update: 18:49, 05-01-2024

Amateurclub Quick Boys heeft De Graafschap uit het bekertoernooi geknikkerd! In de 2e ronde van de KNVB Beker won de amateurclub uit Katwijk met 2-0. In de 1e ronde zorgde Quick Boys al voor de exit van NAC.

Na een sfeeractie met veel vuurwerk, die tegen de 15.000 euro schijnt te hebben gekost, kwam Quick Boys in de 1e helft op 1-0. De scorer was de 19-jarige Sem van Duijn, de steekpass kwam van Ravelino Junte.

Wie weet konden de mannen van QB wat extra's, door de uitspraak van Graafschap-speler Jeffry Fortes. Die zei voor de loting, dat hij best "zo'n kut amateurclub" wilde treffen. Fortes kreeg zijn zin, maar het liep niet af hoe hij het voor zich zag.

Buitenspelgoal

In de rest van de 1e helft beet de thuisclub fel van zich af. Toch hadden de gasten uit Doetinchem zicht op de gelijkmaker: er werd een goal vanwege buitenspel afgekeurd, ook werd een zacht schot van de lijn gehaald.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De Graafschap had meer balbezit en kreeg de bal wat verzorgder rondgespeeld, terwijl Quick Boys meer overtredingen maakte, sneller voor de lange bal ging maar al met al wel meer kansen afdwong.

Bijna 2-0

Na een uurtje was Junte dichtbij de 2-0. Hij schoot bij de 2e paal richting de rechterhoek. Keeper Thijs Jansen hield zijn ploeg op de been. In de 77e minuut kon Jansen weinig uitrichten toen wederom Van Duijn de bal tegen de touwen tikte.

In de slotfase ging De Graafschap driftig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar deed dat te gehaast. Het ontbrak aan precisie, zodat Quick Boys best makkelijk de zege over de eindstreep sleepte. De amateurs zitten in de 3e ronde!

Lees ook: Dit is de loting voor de 2e ronde van de KNVB Beker