Amateurs van De Treffers stunten en gooien SC Cambuur uit KNVB Beker

Pim Huberts • 23:01, 11-01-2023 / Laatste Update: 02:20, 08-01-2024

Een Tweede Divisionist die een Eredivisieploeg de KNVB Beker uitknikkert, dat zie je niet vaak. Toch kan de Treffers nu meepraten, want de amateurclub won thuis met 1-0 van Cambuur. Doelpuntenmaker Willem den Dekker is de held. In de vorige ronde werd gewonnen van RKC Waalwijk

Den Dekker zag in de 30e minuut zijn schot na een slimme draai verdwijnen achter Cambuur-doelman João Virgínia. Ondanks het feit dat de nummer 18 van de Eredivisie meer dan 75% van de wedstrijd balbezit had, overleefde De Treffers. Een ander statistiekje: Cambuur kreeg 16 doelpogingen, De Treffers slechts 4.

Rode kaart

Na een bak met extra tijd won De Treffers alsnog met 1-0. In de 4e minuut van de extra tijd kreeg doelman Virginia zelfs nog een rode kaart. Verdediger Doke Schmidt moest de keepershandschoenen overnemen. De overwinning betekent dat De Treffers doorstroomt naar de 3e ronde van de Beker.