Analisten snappen 'belachelijk positieve' Steijn na AEK - Ajax niet: 'Het was gewoon niet goed'
i

ProShots

Analisten snappen 'belachelijk positieve' Steijn na AEK - Ajax niet: 'Het was gewoon niet goed'

Jeroen Rooseboom • 10:18, 06-10-2023 / Laatste Update: 04:44, 06-01-2024

Maurice Steijn was na de wedstrijd tussen AEK Athene en zijn Ajax opvallend positief over zijn eigen spelers. Iets waar de analisten in de studio van ESPN niks van begrepen.

In Athene werd het 1-1 en da's op zich geen slechte uitslag, maar het veldspel hield te wensen over en ook verdedigend ging er weer een hoop mis. Daarom vroeg Kenneth Perez zich af waarom de trainer toch zo mild was. "Hij denkt natuurlijk ook na wat hij gaat zeggen na zo'n wedstrijd. Ga je het positief houden, zoals hij nu doet, of hou je de lat hoog en ga je negatieve dingen zeggen?"

Milder in de kleedkamer

"Ik had wel trainers die bij de pers veel milder waren dan in de kleedkamer. Het zou ook knap zijn om iedereen heel kritisch te benaderen als je eigen positie al zo wankel is."

Belachelijk positief

Marciano Vink ziet dat Steijn het nu anders aanpakt dan eerst. "Eerst was hij kritisch, daar kreeg hij hoon voor. Vanaf dat moment is hij al die spelers bijna belachelijk positief gaan benaderen, terwijl het gewoon niet goed was. Nu probeert hij er denk ik een team van te maken, om weer kritischer te worden als de resultaten komen."