🎥 | Anderlecht-aanvaller geeft kopstoot nadat hij wordt uitgelachen om panna

Sjors Tanis • 18:54, 21-11-2021 / Laatste Update: 09:49, 12-12-2023

Benito Raman kon zich in het duel met Kortrijk niet bedwingen en liep zo tegen een oliedomme rode kaart aan. De aanvaller van Anderlecht gaf Faïz Selemani een kopstoot en werd naar de kleedkamer gestuurd.

Check hierboven de beelden!

Wat was er precies gebeurd?

Bij een 1-1 stand in de 2e helft ging het mis. Selemani speelde Raman door zijn benen en zocht hem even later lachend op. Dat viel niet in goede aarde bij de Belg. De twee kregen het met elkaar aan de stok en Raman ging daarbij over de schreef. De VAR riep arbiter Wim Smet naar de monitor en uiteindelijk kwam er een rode kaart tevoorschijn.

Beledigingen over moeder

Selemani kwam na de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, nog even terug op het voorval met Raman. "Ik speel hem door de benen en toen besloot hij om me een kopstoot te geven”, aldus de Comorees van Kortrijk. "En daar bleef het niet bij. Ik vond het leuk dat ik hem door de benen speelde en lachte wat, waarop hij me beledigde. Hij zei dingen over mijn moeder die echt niet door de beugel kunnen. Wat hij precies zei laat ik in het midden, want zulk taalgebruik hoort gewoon niet.”

Ook Anderlecht-trainer Vincent Kompany kwam op de persconferentie terug op de rode kaart van zijn aanvaller. "Ik kan niet lachen om de beweging van Raman. Dit soort feiten maakt het ons moeilijk: alsof je een been vastbindt op je rug. Emoties mogen een wedstrijd niet bepalen.”