André Onana op de bank bij Gambia - Kameroen na beroerde wedstrijd tegen Senegal
André Onana / Getty Images

André Onana op de bank bij Gambia - Kameroen na beroerde wedstrijd tegen Senegal

17:38, 23-01-2024

André Onana moet het doen met een plek op de bank van Kameroen in de wedstrijd tegen Gambia. De keeper van Manchester United liet drie ballen door tegen Senegal en hield núl ballen tegen in het Afrika Cup-duel.

Na zijn reddingspercentage van nul procent heeft trainer Rigobert Song ervoor gekozen om hem op de bank te zetten tegen Gambia. Fabrice Ondoa staat onder de lat voor het laatste groepsduel van Kameroen op de Afrika Cup. Kameroen heeft pas één punt en heeft een overwinning nodig om nog door te gaan.

Boze Onana na megasnelle vlucht

Eerder was er al gedoe rondom Onana bij Kameroen. Hij keepte nog een wedstrijd bij Manchester United en stapte daarna vrijwel direct het vliegtuig in om naar Ivoorkust te vertrekken. Het lukte hem net aan, maar gaf aan te moe te zijn om te keepen. Bondscoach Song besloot hem helemaal niet in de wedstrijdselectie op te nemen, wat Onana weer enorm kwaad maakte.

Schorsing als Ajax-keeper

Het blijkt nooit saai te zijn rondom Onana. In Nederland stond hij negen maanden aan de kant als keeper van Ajax wegens een dopingschorsing. De inmiddels 27-jarige goalie had naar eigen zeggen een medicijn van zijn vriendin genomen. Daar bleek een verboden stof in te zitten, wat hem in eerste instantie een schorsing van een jaar opleverde. Later werd dat verminderd naar negen maanden.