Andre Onana verliest race tegen de klok voor Afrika Cup-duel: doelman strandt met vliegtuig
Andre Onana in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur © ProShots

Andre Onana verliest race tegen de klok voor Afrika Cup-duel: doelman strandt met vliegtuig

16:50, 15-01-2024 / Laatste Update: 11:17, 16-01-2024

André Onana keept het openingsduel van Kameroen niet op de Afrika Cup. De doelman van Manchester United is vanwege slecht weer gestrand met zijn privévliegtuig op een locatie ver weg van de plek waar Kameroen vandaag zal spelen. Het werd een race tegen de klok, die Onana niet won.

Onana wilde koste wat kost zondag nog met Manchester United spelen tegen Tottenham Hotspur in de Premier League. Daarom vertrok hij pas later naar de Afrika Cup, maar zijn privévliegtuig kwam dus in een storm terecht. Daardoor maakte het vervoersmiddel van Onana een noodlanding en nu is hij een flink stuk weg van de Ivoriaanse stad waar hij moet spelen. Het vliegveld van Yamoussoukro was onbereikbaar vanwege een dik pak mist.

Niet haalbaar

De eerste wedstrijd tegen Guinee is niet meer te halen voor Onana. De doelman meldt zich wel bij de ploeg van Kameroen, maar het openingsduel komt dus te vroeg. De bondscoach koos voor Nimes-keeper Fabrice Ondoa als vervanger tegen Guinee. Onana zal vanaf het tweede groepsduel met Senegal wel weer beschikbaar zijn. 

Terugkeer bij Kameroen

Dat Onana met Kameroen naar de Afrika Cup zou gaan, was nog helemaal geen uitgemaakte zaak. In 2023 gaf de doelman na het WK in Qatar nog aan dat hij zou stoppen als international. Dit besluit maakte Onana nadat hij een meningsverschil had met de president van de voetbalbond in Kameroen, Samuel Eto'o. In december 2023 stelde hij zich echter weer beschikbaar, waardoor hij direct werd opgenomen in de selectie van Kameroen voor de Afrika Cup.