🎥 | André-Pierre Gignac schiet Tigres vanaf de stip naar finale WK voor clubs

Trevor Wagener • 22:08, 07-02-2021 / Laatste Update: 10:52, 05-01-2024

Het is het Mexicaanse Tigres gelukt. Dankzij de Fransman André-Pierre Gignac heeft de club zich geplaatst voor de finale van het WK voor clubs.

Hierin is Al Ahly of Bayern München donderdagavond om 21:00 uur de tegenstander. Gignac maakte zondag de winnende goal voor Tigres, dat op 20 december voor het eerst in de clubhistorie de CONCACAF Champions League won. De Franse spits schoot in de 54ste minuut raak vanaf 11 meter. Gignac maakte afgelopen donderdag ook al de 2 treffers voor Tigres in de vorige ronde, waarin Ulsan Hyundai met 2-1 werd verslagen.

Purmerend represent

De Zuid-Koreaanse club van de Nederlandse verdediger Dave Bulthuis, winnaar van de Aziatische Champions League, verloor eerder al in de strijd om de 5e plaats. Al-Duhail, dat als kampioen van gastland Qatar mee mocht doen als 6e team op het WK, won met 3-1. Bij die wedstrijd waren er 3 vrouwelijke arbiters.

Danny Makkelie had de leiding over de wedstrijd tussen Tigres en Palmeiras. Check hierboven de goal van Cignac tegen Palmeiras, hieronder zijn goals tegen Ulsan (daaronder Ulsan v Al-Duhail):