🎥😳 | WTF?! Geeft deze grensrechter Andrew Robertson hier een elleboogstoot?

Jeroen Rooseboom • 11:21, 10-04-2023 / Laatste Update: 03:35, 12-12-2023

Vlak na het klinken van het rustsignaal bij de wedstrijd Liverpool - Arsenal gebeurde er iets heel bizars op het veld. Linksback Andrew Robertson kreeg namelijk een elleboogstoot van grensrechter Constantine Hatzidakis.

Robertson wilde zijn ongenoegen uiten over de gele kaart die hij vlak daarvoor ontving. Hij probeerde een gesprek met Hatzidakis aan te knopen door zijn arm te grijpen, maar daar zat de assistent van leidsman Paul Tierney niet op te wachten en dat liet hij dan ook duidelijk merken. De grensrechter trakteerde de middenvelder van Liverpool op een elleboogstoot.

Het incident leidde tot grote ontsteltenis bij de spelers van Liverpool, maar er werd niet direct actie ondernomen in de rust. Hatzidakis verscheen in de 2e helft 'gewoon’ weer op het veld.

Onderzoek

De Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), het orgaan dat verantwoordelijk is voor wedstrijdofficials in het Engelse voetbal, was er snel bij om naar buiten te brengen dat er een onderzoek ingesteld is naar de ‘vermeende’ elleboog van Hatzidakis.

"De organisatie is op de hoogte van een incident tussen assistent-scheidsrechter Constantine Hatzidakis en Liverpool-verdediger Andrew Robertson tijdens de rust van de wedstrijd Liverpool tegen Arsenal op Anfield. We zullen de zaak opnieuw bekijken zodra de wedstrijd is afgelopen", luidde het statement.

Roy Keane noemt Robertson een ‘baby’

Sky Sports-analist Roy Keane vindt overigens dat Robertson zich enorm aanstelde. "Grijpt Robertson de grensrechter eerst vast? Ik weet het niet zeker, maar hoezo klaagt hij dan? Hij zou zich meer bezig moeten houden met zijn manier van verdedigen. Weet je wat hij is, die Robertson? Ik heb hem een aantal keren gezien, hij is een grote baby, dat is wat die vent is", aldus de oud-aanvoerder van Manchester United.