Andries Jonker door het dolle heen na bizarre achtbaan bij Oranje: 'Het mooiste van voetbal'
i

Pro Shots

Andries Jonker door het dolle heen na bizarre achtbaan bij Oranje: 'Het mooiste van voetbal'

Yvo van Dorst • 08:56, 06-12-2023 / Laatste Update: 22:24, 04-01-2024

Andries Jonker ging door een ware achtbaan van emoties tijdens het cruciale Nations League-duel met België. De Oranje leeuwinnen wonnen uiteindelijk met 4-0 en door de 6-0 bij Engeland ging Nederland na een bloedstollend duel alsnog door naar de finale. Jonker was dan ook positief over zijn ploeg.

"Het schoot van links naar rechts: tranen, vreugde, tranen, vreugde en aan het einde de polonaise", vertelde de bondscoach bij de NOS. Door 2 goals van Damaris Egurrola in blessuretijd ging Oranje alsnog voorbij Engeland op doelsaldo. Daardoor blijven de Olympische Spelen nog altijd in zicht.

'Het leek klaar'

Jonker dacht lange tijd dat het afgelopen was voor zijn ploeg. "Het was klaar, zo leek het. Dan valt die goal alsnog. Dit is het mooiste van sport. Zeker als je aan de gelukkige kant zit. Er zit een enorme gretigheid in de ploeg”, vertelde Jonker.

Engeland - Schotland

Ook vond Jonker de doelpuntenregen bij Engeland - Schotland wel erg opvallend. De ploeg van Sarina Wiegman moest een grote overwinning halen en Schotland was gebaar bij winst van de Engels. "Maar in positieve zin. Zij hebben gewoon ook een geweldig elftal. Dan kun je zo’n uitslag bereiken. Net als wij hier."