Andries Noppert debuteerde tegen Senegal op het WK: 'Nooit gedacht dat het echt mogelijk was'
i

Getty Images

Andries Noppert debuteerde tegen Senegal op het WK: 'Nooit gedacht dat het echt mogelijk was'

Brian Vesseur • 20:27, 21-11-2022 / Laatste Update: 17:36, 08-01-2024

Wat een bijzonder verhaal voor Andries Noppert. De keeper van Heerenveen debuteerde deze maandag onder de lat bij Oranje, óp een WK, tegen Senegal. "Dat is wel speciaal", beseft hij zelf ook, nadat het Nederlands elftal met 2-0 won.

LEES OOK: Dramatisch Oranje kan rekenen op new kid Cody! PSV’er en Klaassen doen Senegal pijn in slotfase

"Ik heb nooit gedacht dat het echt mogelijk was", zegt Noppert over zijn kans in Oranje. En daar is hij dan, als 28-jarige keeper in Qatar. De nuchtere Noppert vindt dat we in Nederland 'allemaal lopen te zeiken' over de keepers. "Je moet gewoon jonge jongens de kans geven, anders gebeurt er nooit wat. Nu ben ik niet jong meer..."

Vergelijking met Van Gaal

Noppert zei tussen neus en lippen door iets geweldigs: "Ik denk vaak niet na over de dingen die ik zeg." Even daarvoor vergeleek hij zichzelf met bondscoach Louis van Gaal. "Als dit onder 1 coach kan gebeuren, is het deze wel. We lijken veel op elkaar. We hebben dezelfde humor, denken hetzelfde over dingen. Maar wat dat precies is, moet intern blijven."

Of Noppert de volgende wedstrijd weer keept? "Als je het goed doet, heeft de trainer ook geen kans om je te wisselen. Denk ik, hoor."