Angeliño kende kloteperiode na PSV-tijd: 'Pep Guardiola verwoestte mijn zelfvertrouwen'

Trevor Wagener • 21:23, 24-02-2021 / Laatste Update: 23:20, 04-01-2024

RB Leipzig-flitser Angeliño is boos op Pep Guardiola. De Spanjaard heeft zich hard uitgesproken tegenover zijn oude trainer, de nog altijd eindverantwoordelijke bij Manchester City. De ex-PSV'er heeft geen goed woord voor de Spaanse coach over. Vooral de manier waarop Pep met hem werkte en omging, vindt Angeliño ronduit scheiss.

De pas 24-jarige Angeliño ging in 2013 van de jeugd van Deportivo La Coruña naar City. Verhuurperiodes bij onder meer NAC brachten hem in 2018 bij PSV. Daar maakte de wingback veel indruk, waardoor hij na een seizoen alweer terug was bij The Citizens.

Kut na PSV

"Toen ik terugkwam uit Eindhoven had hij na 2 oefenwedstrijden alweer genoeg gezien", verklaart de back over zijn samenwerking met Guardiola tegenover Bild. "Daarna heeft hij me nooit meer een kans gegeven. Pep heeft mij en mijn zelfvertrouwen verwoest."

In de winter van 2020 volgde een huurperiode bij RB Leipzig, dat hem onlangs definitief overnam. "Ik was blij dat ik naar Leipzig kon en nu onderdeel ben van deze club", ging hij verder. "De 1 gaf me het vertrouwen om te spelen, de ander niet." Dit seizoen staat Angeliño op 4 goals en 6 assists in de Bundesliga. Leipzig is 2e op 2 punten van Bayern.

"In Leipzig voel ik vanaf de 1e dag het vertrouwen. Iedereen geeft me een zetje in de goede richting. Ik ben blij dat ik nu constant speel."