🥱 | Vroegste 3-punter OOIT: NAC maakt simpel restant tegen Willem II af (1-4)
i

PRO SHOTS / Jules van Iperen

🥱 | Vroegste 3-punter OOIT: NAC maakt simpel restant tegen Willem II af (1-4)

Matthijs Nijhuis • 14:30, 05-09-2023 / Laatste Update: 00:21, 12-12-2023

De vroegste 3 punten in betaalde voetbal! Wie vrij was heeft er waarschijnlijk doorheen geslapen, maar dinsdagochtend werd het restant van Willem II-NAC opgepakt. Een beetje voor de bühne natuurlijk, Breda stond afgelopen zondag na 54 minuten al met 0-3 voor. Ondanks een tegendoelpuntje maakte NAC er toch vrij simpel een einde aan in het lege Koning Willem II Stadion: 1-4.

Zondag werd de wedstrijd maar gestaakt, Willem II supporters werden scheidsrechter Edwin van de Graaf íets te irritant. Meerdere objecten op het veld én het nodige vuurwerk verstoorde het duel.

Comeback Tilburg?

Willem II was niet heel overtuigend aan het voetballen en toch was de 1e kans wel meteen raak: Thijs Oosting maakte er even 1-3 van. Jammer Tilburg, NAC bleef gewoon lekker doorgaan met kansen creëren. Na 3 pogingen kwam er dankzij Patriot Sejdiu nog een 4e puntje. Met de 1-4 pakt NAC een record: de vroegste 3-punter ooit in het profvoetbal! Ook leuk om te hebben.

Tekst gaat verder onder tweet

Vliegtuigje

Het stadion was weliswaar leeg, boven het veld zweefde wel een eenzame NAC-supporter. Een vliegtuigje met een 'Anti Tilburg' spandoek maakte rondjes boven het veld! Dankzij de simpele zege heeft NAC 7 punten uit de eerste 4 wedstrijden in de KKD en staat het samen met 6 andere ploegen op de 3e plaats.