Antoine Griezmann is de all-time topscorer van Atlético Madrid
i

AFP

Antoine Griezmann is de all-time topscorer van Atlético Madrid

Brian Vesseur • 09:51, 11-01-2024 / Laatste Update: 07:04, 15-01-2024

Antoine Griezmann is sinds woensdag 10 januari de all-time topscorer van Atlético Madrid. De Fransman deelde die titel hiervoor eventjes met Luis Aragonés, tot Griezmann woensdag zijn 174e doelpunt erin knalde. Hij deed dat in de verloren halve finale van de Spaanse Supercopa tegen Real Madrid. De stadsgenoot was na verlenging te sterk: 5-3.

Antoine Griezmann topscorer van Atlético Madrid

Na de wedstrijd reageerde Griezmann bij Movistar op zijn record: "Het is iets ongelooflijks voor mij, een grote bron van trots. In de rust waren er veel emoties, maar voorop stond dat we terug in de wedstrijd moesten zien te komen." De stand was op dat moment 2-2.

Seizoen

Dit seizoen was Griezmann al goed voor elf doelpunten in LaLiga, vijf in de Champions League en nu dus ook één in de Supercopa.

Carrière

Atlético Madrid heeft veel te danken aan de 32-jarige Griezmann. Hij speelde tussen 2014 en 2019 voor Atléti en begon in die periode aan zijn doelpuntenreeks. In de zomer van 2019 ving de club liefst 120 miljoen euro van FC Barcelona voor de schaduwspits.

Dat werkte niet echt: in de zomer van 2021 betaalde Atlético Madrid tien miljoen euro aan FC Barcelona om Griezmann liefst twee seizoenen te huren, om hem in de zomer van 2023 weer terug te kopen voor twintig miljoen euro.