Antoine Griezmann reageert op alle kritiek: ‘Racisme? Ik word neergezet als man die ik niet ben’
i

AFP

Antoine Griezmann reageert op alle kritiek: ‘Racisme? Ik word neergezet als man die ik niet ben’

Sjors Tanis • 19:40, 05-07-2021 / Laatste Update: 10:18, 05-01-2024

De storm om de video met de Franse stervoetballers Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann in een hoofdrol is nog niet gaan liggen. Het duo reageerde met een statement via social media.

Beiden spreken tegen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan racisme. 

Wat gebeurt er?

Een gelekte video van Dembélé uit 2019 zorgt al enkele dagen voor ophef op social media. In het filmpje is te zien hoe de Barcelona-speler meerdere keren de spot drijft met enkele Aziatische hotelmedewerkers. Landgenoot en ploegmakker Griezmann lacht vrolijk mee. 

Reactie Griezmann

Vandaag kwam de spits daarom met een statement. "Ik ben altijd fel tegen elke vorm van discriminatie geweest”, schrijft Griezmann op Twitter. "De afgelopen dagen hebben mensen me proberen neer te zetten als iemand die ik niet ben. Ik ontken deze beschuldigingen met klem. Als ik mijn Japanse vrienden heb beledigd, dan spijt me dat.”

Reactie Dembélé

Dembélé had zondag al zijn excuses al aangeboden via Instagram. "Deze scène speelt zich af in Japan. Het had overal op de planeet kunnen gebeuren; ik zou dezelfde uitdrukkingen hebben gebruikt. Ik richtte me niet op een gemeenschap (...) Ik begrijp dat deze video de mensen in de beelden kan hebben beledigd en ik bied ze daarom mijn oprechte verontschuldigingen aan.”