Anton Gaaei reageert op blunderfestijn in Klassieker: 'Door 1 grote fout is alles verpest'
i

Pro Shots

Anton Gaaei reageert op blunderfestijn in Klassieker: 'Door 1 grote fout is alles verpest'

Yvo van Dorst • 18:30, 12-10-2023 / Laatste Update: 00:06, 05-01-2024

Anton Gaaei kende een dramatisch basisdebuut in de Johan Cruijff Arena tijdens de Klassieker tegen Feyenoord. De Deen ging tot 2 keer toe gruwelijk in de fout en werd na 32 minuten gewisseld door coach Maurice Steijn. In gesprek met het Deense Bold.dk vertelt de verdediger dat hij door een hel is gegaan.

"Het was de grootste wedstrijd in mijn carrière, de grootste wedstrijd in Nederland", vertelt Gaaei over zijn voorbereiding voor het duel met Feyenoord. "Ik keek er zó naar uit, helemaal toen ik erachter kwam dat ik mocht beginnen. Maar door één grote fout is alles verpest." De 20-jarige Deen werd achteraf als zondebok neergezet bij de goals van Ajax.

Ondraaglijk

Het gevoel dat Gaaei kreeg na zijn fouten en zijn wissel, was volgens de verdediger zelf 'ondraaglijk'. "Zo'n grote fout, in zo'n grote wedstrijd met zoveel toeschouwers. Mijn familie en vrienden waren ook in het stadion. Het was echt niet grappig."

Verschrikkelijk gevoel

Gaaei geeft een inkijkje in wat hij voelde nadat hij zijn blunder maakte in een volle Arena. "Na mijn grote fout beefde ik bijna. Dat gevoel heb ik nooit eerder ervaren. Mijn mond was helemaal droog en van binnen had ik een heel ellendig gevoel. Ik ben nog nooit zo door de ondergrens gezakt, en dan gebeurt het in de grootste wedstrijd van mijn carrière."