Antonio Conte vertrekt bij Inter ondanks behalen kampioenschap
i

Pro Shots

Antonio Conte vertrekt bij Inter ondanks behalen kampioenschap

Eimert Pruis • 21:25, 26-05-2021 / Laatste Update: 04:57, 05-01-2024

Antonio Conte en Internazionale zijn in goed onderling overleg uit elkaar gegaan. De Italiaanse coach zorgde ervoor dat Inter na jarenlange hegemonie van Juventus weer eens de Scudetto won. Toch moet Conte nu vertrekken.

Conte krijgt een gouden handdruk ter waarde van 7 miljoen euro mee. "Inter is het eens geworden met Antonio Conte over het beëindigen van zijn contract. We danken hem voor zijn werk in het behalen van de 19e landstitel. Conte zal eeuwig deel uitmaken van de historie van Inter", meldt de Milanese club.

Verschil van mening over geld

De reden waarom het tot een breuk is gekomen tussen de succestrainer en Inter heeft met centjes te maken. Inter liet eerder aan Conte weten dat er flink bezuinigd moet worden. Er werd gedacht aan kostenbesparingen van in totaal 100 miljoen euro. Dat terwijl Conte juist wilde doorpakken en de selectie van een stevige kwaliteitsinjectie wilde voorzien.

Conte als opvolger van Koeman?

Dat zorgde voor een dusdanig verschil van inzicht dat Inter besloot om zich te ontdoen van Conte. Dat terwijl de afkoopsom van 7 miljoen euro de club toch weer aardig wat geld gaat kosten. Conte zelf hoeft waarschijnlijk niet te vrezen voor een voetballoos seizoen. Hij zou in de belangstelling staan van zowel FC Barcelona als Real Madrid.