Antonio Rüdiger en Timo Werner speelden jaren samen, maar staan nu tegen elkaar: '90 minuten niet mijn vriend'
i

Getty Images

Antonio Rüdiger en Timo Werner speelden jaren samen, maar staan nu tegen elkaar: '90 minuten niet mijn vriend'

Sjors Tanis • 17:23, 14-09-2022 / Laatste Update: 06:25, 12-12-2023

De vriendschap tussen de Duitse voetballers Antonio Rüdiger en Timo Werner is woensdag voorbij. Voor even dan, benadrukte Rüdiger (Real Madrid) bij een perspraatje in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Leipzig.

"Ik ken Timo al heel lang, we hebben vaak samen gevoetbald en ik mag hem graag. Maar hij weet ook dat hij woensdag even 90 minuten lang niét mijn vriend is", zei de verdediger.

Lees ook: Op deze zenders kijk je naar de Champions League-wedstrijden van woensdag 14 september

Jaren samen op het veld

Rüdiger en Werner speelden de afgelopen jaren samen bij Chelsea, waarmee ze in 2021 de Champions League wonnen. De verdediger stapte deze zomer transfervrij over naar Real Madrid, terwijl de spits terugkeerde naar Leipzig. Rüdiger en Werner zijn ook teamgenoten in de nationale ploeg en speelden eerder samen bij VfB Stuttgart.

"Dit keer staan we tegenover elkaar. Ik ga er alles aan doen om mijn team te laten winnen", aldus Rüdiger. Real Madrid won de Champions League afgelopen seizoen en begon de groepsfase vorige week met een simpele zege bij Celtic (0-3). Rüdiger kwam direct na rust in het veld voor Éder Militão.