Antony bekent dat hij ex-vriendin met de dood bedreigde: 'Maar dat was meer een belediging'

Jeroen Rooseboom • 15:56, 09-09-2023 / Laatste Update: 21:22, 11-12-2023

Antony heeft in een interview op de Braziliaanse televisie zijn kant van het verhaal gedaan nadat zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin hem beschuldigde van huiselijk geweld en mishandelingen. Dat nam de Braziliaanse bond zo serieus, dat hij uit de selectie werd gezet. Manchester United overweegt hetzelfde te doen.

In het tv-programma Fofacalizando ontkent hij alles waar zijn ex hem van beschuldigt. Zo zou hij gedreigd hebben om haar uit een rijdende auto te duwen. "Dat heb ik nooit gezegd. Zij werd boos in de auto. Ze begon te vloeken. Ze duwde me. Op dat moment hield ik haar niet eens vast. Ik heb haar nooit geduwd, ik heb nooit gedreigd haar uit de auto te gooien."

Manipulatie

Cavallin zou berichten hebben 'gemanipuleerd', aldus de vleugelaanvaller. "Ze stuurt een bericht en verwijdert er een die ik heb gestuurd, bijvoorbeeld een bericht waarin ik om 'vergeving' vraag. Zij heeft het gemanipuleerd en ik heb hier bewijs van. Ik zal contact opnemen met mijn advocaten."

Wat Antony wel toegeeft, is dat hij zijn ex ooit met de dood heeft bedreigd. "Maar dat moet je in de context zien, het was meer een belediging, zoals zij mij ook vaak beledigde."