Antony keert terug in Engeland en meldt zich gelijk bij de politie
i

Getty Images

Antony keert terug in Engeland en meldt zich gelijk bij de politie

Eimert Pruis • 21:13, 27-09-2023 / Laatste Update: 20:06, 11-12-2023

Antony is vanuit Brazilië naar Engeland teruggekeerd om vragen van de Engelse politie te beantwoorden over beschuldigingen van huiselijk geweld. In afwachting van het onderzoek trainde en speelde de oud-Ajacied de laatste weken niet mee bij Manchester United.

Antony wordt door zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin beschuldigd van mishandeling. De 23-jarige Braziliaan heeft de aantijgingen steeds ontkend. "Ik wil mijn onschuld bewijzen en zal volledig meewerken met de politie", herhaalde hij 2 weken geleden.

Uit selectie Brazilië en ManU

Antony was begin september in Brazilië voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bolivia en Peru, toen de beschuldigingen naar buiten kwamen. Bondscoach Fernando Diniz schopte hem vervolgens uit de selectie. De buitenspeler bleef daarna in zijn geboorteland om mee te werken met het onderzoek van de Braziliaanse politie.

ManUnited neemt het serieus

United sprak zich eerder al uit over de situatie rond Antony, die vorige zomer van Amsterdam naar Manchester verhuisde. "Als club nemen we deze zaak serieus, waarbij we rekening houden met de impact van deze beschuldigingen en de impact van de berichtgeving op slachtoffers van misbruik", meldde de club van trainer Erik ten Hag.