🎥 | Antony kijkt heel goed naar idool Neymar: op deze manier pakte de Ajacied 2 keer geel
i

Pro Shots

🎥 | Antony kijkt heel goed naar idool Neymar: op deze manier pakte de Ajacied 2 keer geel

Eimert Pruis • 18:27, 20-03-2022 / Laatste Update: 20:27, 07-01-2024

Antony groeide zondagmiddag uit tot de hoofdrolspeler van de Klassieker. In 1e instantie had hij niet veel in te brengen tegen de sterk spelen Tyrell Malacia van Feyenoord. De Braziliaanse vleugelspeler schoot uiteindelijk Ajax wel naar de zege in de Johan Cruijff ArenA (3-2). Daarna pakte Antony nog 2 hele domme gele kaarten.

De 1e gele kaart was doordat hij zijn shirtje uittrok na zijn goal. Hij stond op scherp en je mag toch hopen dat een voetballer weet dat hij dan niet zomaar een gele kaart moet pakken. Een shirt uittrekken is een gegarandeerde gele kaart. Had Antony geen andere viering kunnen bedenken (zie foto)?

Rollebollen en schreeuwen zijn de favoriete hobby's van Antony

Om het allemaal nog erger te maken kreeg Antony nog een gele kaart in blessuretijd en dus rood. Voor de 10.000e keer lag de Braziliaan te rollebollen op het veld. Zijn idool Neymar is ook fan van rollen op het veld om tegenstanders kaarten aan te naaien. Antony heeft goed naar zijn idool gekeken en heeft zo'n beetje alle delen van het veld gekust met zijn edele delen.

Zelfs naast het veld maakte hij een paar horizontale pirouetjes, tot hilariteit van de toeschouwers. Daarna bedacht hij zichzelf en strompelde hij het veld in om tijd te winnen. Hij werd toen door zijn aanvoerder Dusan Tadic, die altijd het goede voorbeeld moet geven, nog naar de grond gegooid. "Liggen jij, zo rekken we meer tijd." Tadic kwam weg zonder geel, maar scheidsrechter Danny Makkelie was onverbiddelijk voor Antony. De Braziliaan zal het allemaal niet zoveel schelen. Hij stuurde een appje naar maat Neymar: "Heb je mij gezien, goed hè?"