Antony krijgt 0 van Britse media na optreden tegen Nottingham Forest: 'Hopeloos, gênant'
i

Getty Images

Antony krijgt 0 van Britse media na optreden tegen Nottingham Forest: 'Hopeloos, gênant'

Bart van der Wijst • 23:39, 30-12-2023 / Laatste Update: 03:50, 08-01-2024

Antony kende een hopeloos 2023 en dat onderstreepte hij in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De Braziliaanse fidget snipper was bij 3 doelpunten betrokken over heel het jaar: 1 goal en 2 assists. Ook tegen Nottingham Forest (2-1 verlies) zag het er dramatisch uit, zag ook de Britse pers. En die waren niet mild.

"Opnieuw een hopeloze, gênante prestatie van de 100 miljoen euro kostende vleugelspeler van United, die zijn reputatie als een van de slechtste aankopen uit de clubgeschiedenis alleen maar versterkte", schreef The Sun, die hem een 0 gaf. "Misschien is hij zelfs wel de allerslechtste aankoop. Hij deed gewoon helemaal niets, waarna hij kort in de tweede helft werd vervangen."

Kritiek van analisten

Paul Robinson, analist bij de BBC, sprak zich ook uit over Antony. "Een volgende wedstrijd zonder doelpunt, assist of een ander aandeel van Antony. Ik denk dat hij de bal nauwelijks heeft aangeraakt. Het is moeilijk, want het is niet zijn schuld dat er zo veel voor hem betaald is, maar je verwacht toch in ieder geval dat een speler het maximale geeft. Wat je niet wil is dat daar vraagtekens bij worden gezet."

Gary Neville, oud-speler van Manchester United en tegenwoordig werkzaam bij Sky Sports, sprak zich tijdens na slechte eerste helft al uit over Antony. "Hij moet een patroon in zijn spel ontwikkelen, zodat zijn teamgenoten begrijpen wat hij doet. Dat zal het alleen maar vereenvoudigen. Antony is moedig aan de bal, maar je wordt beoordeeld op wat het oplevert. En dat is momenteel gewoon veel te weinig", was het oordeel van Neville.