Antony ondanks politieonderzoek weer inzetbaar, Manchester United legt uit waarom
i

Getty Images

Antony ondanks politieonderzoek weer inzetbaar, Manchester United legt uit waarom

Bart van der Wijst • 14:39, 29-09-2023 / Laatste Update: 07:07, 05-01-2024

Erik ten Hag heeft Antony weer terug op het trainingsveld. De Braziliaanse buitenspeler verbleef de afgelopen maand in zijn thuisland, nadat er begin september een onderzoek naar hem werd gestart vanwege huiselijk geweld. Zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin beschuldigde hem van mishandeling. Eerder deze week keerde Antony terug naar Engeland, waar hij weer mee mag gaan trainen.

Door de beschuldigingen werd Antony uit de selectie van het Braziliaanse elftal geschopt. Ook kon Ten Hag hem lange tijd niet gebruiken, omdat Antony meewerkte aan het onderzoek met de Braziliaanse politie. Nu is hij dus terug.

Reactie ManUnited

"Sinds de beschuldigingen (begin juni, red.) heeft Antony meegewerkt aan politieonderzoeken in zowel Brazilië als Groot-Brittannië en dat blijft hij doen. Als zijn werkgever heeft Manchester United besloten dat hij de training zal hervatten en beschikbaar zal zijn voor wedstrijden. Dit zal in de gaten worden gehouden in afwachting van verdere ontwikkelingen in de zaak", aldus ManUnited.

"Als club veroordelen wij daden van geweld en misbruik. We erkennen het belang van het beschermen van iedereen die bij deze situatie betrokken is en de impact die deze beschuldigingen hebben op overlevenden van misbruik."

Palace

Na de bekerwinst van afgelopen dinsdag tegen Crystal Palace (3-0) speelt Manchester United zaterdag wederom in eigen huis tegen die tegenstander. Volgens The Athletic is Antony daar nog niet bij.