😳 | Antony uit Braziliaanse selectie gegooid na beschuldigingen van huiselijk geweld
i

Getty Images

😳 | Antony uit Braziliaanse selectie gegooid na beschuldigingen van huiselijk geweld

Matthijs Nijhuis • 09:16, 05-09-2023 / Laatste Update: 04:52, 12-12-2023

De Braziliaanse bondscoach Fernando Diniz heeft Manchester United-aanvaller Antony uit de selectie gehaald voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bolivia en Peru. De oud-Ajacied wordt door een ex-vriendin beschuldigd van huiselijk geweld.

Antony werd teruggetrokken uit de selectie "vanwege de feiten die maandag openbaar zijn geworden, waarbij Manchester United-aanvaller Antony betrokken is, en die moeten worden onderzocht", zo meldde de Braziliaanse bond in een verklaring. De beschuldigingen worden duidelijk serieus genomen.

'Ik ben onschuldig'

Antony ontkent ondertussen op Instagram dat hij ergens schuldig aan is. "Uit respect voor mijn fans, vrienden en familie voel ik me verplicht om publiekelijk te spreken over de valse beschuldigingen waarvan ik het slachtoffer ben geworden", schreef de aanvaller. Hij zegt dat hij vanwege het politieonderzoek nog niets kan delen, maar dat uit de aangeleverde bewijzen moet blijken dat hij onschuldig is. "Ik vertrouw erop dat het lopende onderzoek mijn onschuld zal bewijzen", aldus Anthony.