Anwar El Ghazi en Mainz eisen tonnen van elkaar in de rechtbank
i

Pro Shots

Anwar El Ghazi en Mainz eisen tonnen van elkaar in de rechtbank

Brian Vesseur • 14:15, 10-01-2024 / Laatste Update: 09:38, 15-01-2024

De ruzie tussen Anwar El Ghazi en FSV Mainz 05 gaat nog wel even door. Beide partijen stonden tegenover elkaar bij een bemiddelingszitting, nadat de voetballer eind vorig jaar ontslagen werd door de Duitse club. Omdat beide partijen lijnrecht tegenover elkaar staan, verschijnen ze op 19 juni weer tegenover elkaar bij de rechter.

El Ghazi, die zelf niet in de rechtbank aanwezig was, eist tonnen van Mainz. Die club ontsloeg hem eind vorig jaar, nadat hij op social media had laten blijken pro-Palestina te zijn in de oorlog tussen Israël en Hamas. Volgens de advocaat van El Ghazi is dat geen reden om hem te ontslaan en loopt hij nu 150.000 euro per maand aan salaris mis.

Mainz vond de reden tot ontslag wél terecht en eist een half miljoen euro van El Ghazi, door de overtredingen die hij zou hebben begaan. El Ghazi speelde uiteindelijk van 22 september tot en met 3 november 2023 bij Mainz. Momenteel is de 28-jarige buitenspeler transfervrij.

El Ghazi

Afgelopen seizoen speelde El Ghazi regelmatig bij PSV. Dit seizoen konden de Eindhovenaren hem geen minuten beloven en gunden ze hem de transfervrije status. Ondertussen kwamen Noa Lang en Hirving Lozano naar PSV. El Ghazi vond in Mainz dus een nieuwe club, maar dat avontuur was van korte duur. Momenteel is er weinig bekend over een eventuele nieuwe club.