Anwar El Ghazi flink in de problemen: FSV Mainz zet aanvaller op non-actief door uitspraken
i

Pro Shots

Anwar El Ghazi flink in de problemen: FSV Mainz zet aanvaller op non-actief door uitspraken

Yvo van Dorst • 21:39, 17-10-2023 / Laatste Update: 22:10, 07-01-2024

Anwar El Ghazi heeft zich flink in de nesten gewerkt bij zijn club FSV Mainz. De Duitse ploeg heeft hem op non-actief gezet na zijn uitspraken op social media over de oorlog tussen Israel en Hamas. Mainz heeft het nieuws zojuist officieel gemaakt via een statement op de clubmedia.

'El Ghazi heeft een standpunt ingenomen over het conflict in het Midden-Oosten dat voor de club onaanvaardbaar was', vertelt de club over de pas een maand geleden aangetrokken aanvaller. 'Dit besluit is voorafgegaan door een gesprek tussen het bestuur en de speler. Mainz respecteert dat er verschillende perspectieven zijn op het complexe conflict in het Midden-Oosten. De club distantieert zich echter duidelijk van de inhoud van het bericht, aangezien het niet de waarden van onze club weerspiegelt.'

Zonder club

Dat betekent dat El Ghazi een maand nadat zijn contract werd ontbonden bij PSV, nu weer zonder club zit. De aanvaller verwijderde zijn berichten wel van Instagram, maar voor de Duitse ploeg was het al te laat. Of hij ooit nog de kans krijgt om terug te keren bij Mainz, is nog onbekend.