Aparte tribunes voor fans zonder coronapas in België: juichen verboden, mondkapje verplicht
i

BELGA

Aparte tribunes voor fans zonder coronapas in België: juichen verboden, mondkapje verplicht

Sjors Tanis • 19:54, 11-08-2021 / Laatste Update: 11:28, 08-01-2024

Zeker 4 clubs uit de Belgische Pro League gaan bij thuiswedstrijden aparte vakken inrichten voor supporters die niet volledig gevaccineerd zijn. Deze fans hebben zich te houden aan strikte regels.

Zo worden zij in bubbels van 8 personen bij elkaar gezet, is juichen verboden en moeten ze een mondkapje dragen wanneer zij zich door het stadion verplaatsen.

Uitzondering 4 clubs

In de meeste Belgische stadions moeten supporters van 12 jaar en ouder bewijzen dat ze volledig ingeënt zijn, of een negatieve test of herstelbewijs kunnen overleggen. De 4 clubs die een uitzondering maken zijn Zulte Waregem, Charleroi, KV Kortrijk en KV Oostende. Verder mogen de Belgische clubs vanaf de seizoenstart de volledige capaciteit van hun stadions ter beschikking stellen, waarbij enkel mensen met een coronapas naar binnen mogen om hun ploeg zonder mondkapje aan te moedigen.

"Voor alle duidelijkheid: het gaat om mensen die nog niet de mogelijkheid hebben gehad een 2e prik te halen, zeker niet om de anti-vaxxers", aldus een woordvoerder van Zulte-Waregem, dat in totaal voor 450 niet-gevaccineerden plek zal hebben. Enkel seizoenskaarthouders komen hiervoor in aanmerking. Voor hoeveel wedstrijden de aparte tribune in het leven wordt geroepen, is nog niet duidelijk.