Argentijns bondscoach Lionel Scaloni hekelt coronarel: 'Wij wilden spelen, Brazilië ook'
i

Getty

Argentijns bondscoach Lionel Scaloni hekelt coronarel: 'Wij wilden spelen, Brazilië ook'

Trevor Wagener • 10:38, 06-09-2021 / Laatste Update: 10:28, 05-01-2024

Ook bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië was zondagavond met stomhied geslagen. Het duel was nog maar net begonnen of werd alweer gestaakt nadat officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteit Anvisa het veld op waren gekomen. Zij wilden 4 Argentijnse spelers tot quarantaine dwingen.

Voor de wedstrijd zei de autoriteit al dat Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso en Cristian Romero bij aankomt in Brazilië in quarantaine hadden gemoeten. Zij spelen in de Premier League en zijn dus recent in het Verenigd Koninkrijk geweest. Als regel in Brazilië moet men dan in quarantaine.

Brazilië vs Argentinië gestaakt

De spelers hadden dit niet vermeld op hun reisdocumenten en startten gewoon in de basis. "Verdrietig", zei coach Scaloni bij TyC op de vraag wat hij hiervan vond. "Ik zoek geen dader, dat maakt niet uit. Dit was niet het moment om in te grijpen. Dit had een feest moeten worden, maar eindigt zo."

Nadat ook de scheidsrechters van het veld gingen werd de pot officieel gestaakt. Het is nu aan de FIFA om te bepalen wat er met de wedstrijd gebeurd. "Onmogelijk toch, om hier woorden voor te moeten vinden?", aldus Scaloni. "Ik moet mijn spelers verdedigen. Als men denkt dat zij zomaar het veld op kunnen komen om hen mee te nemen, dan hebben zij het mis."

Doorgaan

Scaloni zag maar 1 oplossing: het duel 'gewoon' uitspelen, coronaregels of niet. "Wij wilden gewoon spelen. Net als Brazilië. Laat iedereen in Argentinië maar goed horen wat er hier is gebeurd. Wij zijn de slachtoffers!"