Argentijnse pers SMULT van 'verbitterde' Louis van Gaal: ‘De wond bloedt nog'
i

ANP

Argentijnse pers SMULT van 'verbitterde' Louis van Gaal: ‘De wond bloedt nog'

Matthijs Nijhuis • 14:50, 05-09-2023 / Laatste Update: 22:45, 11-12-2023

Louis van Gaal heeft zijn spotlight weer te pakken. Volgens de oud-bondscoach was de winst van Argentinië op Nederland bij het afgelopen WK een vooropgezet plan. De Argentijnse media smullen ervan.

"Van Gaal praat nog altijd met vuur in de ogen over het WK", concludeert TyC Sports. "Enkele ongelofelijke uitspraken van hem over het vooropgezette plan om Lionel Messi het WK te laten winnen, gaan de wereld over. De wond bloedt nog." Ook de Argentijnse krant Cláro kijkt er met gefronste wenkbrauwen naar. "Van Gaal valt Messi en Argentinië weer aan. Bijna 9 maanden na de wedstrijd trekt de coach opnieuw ten strijde."

In de aanval

"Dit is een nieuwe aanval van hem op de Argentijnse ploeg", kopt Infobae. "Na maanden lijkt er nog steeds sprake van een open wond bij de Nederlanders wéér een aanval van Van Gaal op Argentinië", aldus Olé. "Hij is nog steeds verbitterd over de uitschakeling met het Nederlands elftal op het WK. De wonden blijken nog altijd niet genezen."

Andere landen

Ook in andere voetballanden zijn de beschuldigingen van Van Gaal niet onopgemerkt geraakt. "Van Gaal gooide een bom richting de FIFA", zo schrijft het Spaanse Mundo Deportivo. De krant spreekt over een 'vijandige' Van Gaal. Ook in Engeland, waar Van Gaal werkzaam was als coach van Manchester United, is er veel aandacht voor zijn uitspraken. "Volgens Van Gaal is het WK opgetuigd om Argentinië te laten winnen", schrijft Daily Mail. Het Italiaanse Corriere Dello Sport noemde de woorden van Van Gaal 'een aanval op de FIFA'.