Argentijnse Martínez blikt voor foto Van Gaal terug op WK-duel met Oranje: 'Heb niks tegen ze'
i

Pro Shots

Argentijnse Martínez blikt voor foto Van Gaal terug op WK-duel met Oranje: 'Heb niks tegen ze'

Yvo van Dorst • 22:10, 25-10-2023 / Laatste Update: 20:58, 04-01-2024

De Argentijnse WK-keeper Emiliano Martínez staat morgenavond met Aston Villa tegen een Nederlands team in de vorm van AZ. Dat is voor het eerst sinds hij de kwartfinale van het WK in Qatar speelde met Argentinië en daar liet hij zich bijzonder uitdagend uit tegen de Oranje-spelers.

Martínez was de held van Argentinië tijdens de penaltyserie tegen Oranje en was na de wedstrijd vrij kritisch op Louis van Gaal. Woensdagavond tijdens de persconferentie bij het AZ-stadion zat hij tegenover een foto van de oud-bondscoach. "Ja, natuurlijk weet ik wie dat is. Van Gaal, haha. Hij is een topmanager. Ik ken hem vooral van zijn tijd als manager van Manchester United."

Niks tegen Nederland

De wedstrijd tegen Oranje stond bol van kaarten en opstootjes, maar Martínez koestert geen wrok tegen Oranje. "Maar ik heb niks tegen Nederland. Ik houd zelfs van het Nederlandse voetbal. Nederland-Argentinië zijn gewoon twee grote rivalen in het mondiale voetbal. Zoals Argentinië en Brazilië dat ook is en ik heb echt heel veel Braziliaanse vrienden."