Argentinië-keeper Emiliano Martínez: 'Ik een clown? Misschien hebben ze gelijk'
i

Getty Images

Argentinië-keeper Emiliano Martínez: 'Ik een clown? Misschien hebben ze gelijk'

Marcel Roes • 14:05, 11-02-2023 / Laatste Update: 00:44, 09-01-2024

Emiliano Martínez ging nadat Argentinië het WK 2022 won helemaal door het lint. Meer dan 1 keer. Hij plantte de prijs voor beste keeper van het toernooi tegen zijn kruis, zei lelijke dingen over Kylian Mbappé (die met Frankrijk de finale verloor) en gedroeg zich gek tijdens diverse vieringen.

Zo verklaarde hij in de kleedkamer Mbappé dood en vroeg hij om 1 minuut stilte. Ook hield hij tijdens feesten in Argentinië een pop van Mbappé tegen zijn kruis. Tegenover France Football geeft hij uitleg over enkele incidenten.

Over het tegen zijn kruis drukken van de award: "Ik had dat bij de Copa América ook al gedaan en mijn ploeggenoten zeiden dat ik dat vast niet nog een keer zou doen. Ik deed het voor hen. Het duurde maar 1 seconde, meer was het niet."

Respect

En over het tot dood verklaren van Fransman Mbappé: "Die beelden hadden nooit naar buiten moeten komen. In 2018 verloren wij van Frankrijk en toen hoorden we in de kleedkamer allemaal liedjes over Messi. En als een team Brazilië verslaat, zullen ze over Neymar zingen. Het was niks persoonlijks, maar gewoon omdat hij de ster is. Ik heb heel veel respect voor hem."

En over de Mbappé-pop: "Er werden veel poppen naar ons gegooid, misschien wel 100. Een pop met het gezicht van Mbappé viel aan mijn voeten, ik raapte hem op, omdat ik erom moest lachen. Ik greep hem 2 seconden vast en gooide hem terug, dat is alles."

Clown

De Aston Villa-keeper beseft wat wereldwijd nu het beeld over hem is. "Sommigen denken misschien: ‘Wat een clown’. En misschien hebben ze gelijk. Mijn collega’s zeggen dat ik ziek in mijn hoofd ben, omdat ik dit soort dingen doe op momenten van extreme spanning."

"Ik denk niet dat ik bijzonder arrogant of nederig ben, maar het is mijn manier om met druk om te gaan, te kalmeren en me veilig te voelen."