Argentinië kiest voor zelfde formatie als Nederland: 'Dat betekent dat ze bang zijn voor ons'
i

Getty Images

Argentinië kiest voor zelfde formatie als Nederland: 'Dat betekent dat ze bang zijn voor ons'

Bart van der Wijst • 20:23, 09-12-2022 / Laatste Update: 04:35, 08-01-2024

De opstellingen van Nederland en Argentinië zijn bekend. Wat vooral opvalt is dat de Argentijnen voor dezelfde formatie kiezen als Oranje. Louis van Gaal denkt daar zijn voordeel uit te halen, zo zei hij voorafgaand aan de kwartfinale van het WK bij de NOS.

"Dat betekent dat ze erg bang zijn voor ons", reageerde Van Gaal op de vraag wat de opstelling van Argentinië zegt. "Hoe kan dat nou? Aangezien wij zo slecht speelde", zei hij cynisch. "Ik denk dat het gunstig is. Wij spelen het al een jaar, je kan niet zomaar overgaan naar 5-3-2. Dat is niet zo makkelijk", aldus de kenner.

Van Gaal wilde niet uitleggen hoe hij Argentinië nu gaat bespelen. "Dat heb ik aan mijn spelers gedaan, maar daar kunnen wij voordeel uithalen", vertelde hij. "Zij hebben een aanvaller minder en alles komt op de schouders van Messi te liggen."

Exit Brazilië

Niet lang voor het interview werd bekend dat favoriet Brazilië uitgeschakeld was door penalty's. "Dat hou ik niet uit de kleedkamer, omdat de jongens ook razend benieuwd zijn", sprak de bondscoach. "Maar daarna gaat de knop om", verzekerde hij. "Fantastisch dat Brazilië, topfavoriet heb ik overal gelezen, wordt verslagen door Kroatië."