🎥 | Argentinië met recordinternational Lionel Messi naar kwartfinales Copa América

Getty

Sjors Tanis • 09:37, 22-06-2021 / Laatste Update: 13:31, 05-01-2024

Argentinië heeft op de Copa América nipt gewonnen van Paraguay. Alejandro Gómez maakte na 10 minuten de enige goal in Brasilia: 1-0.

Door de zege heeft het Argentinië van Lionel Messi nu 7 punten na 3 wedstrijden en is het zeker van de kwartfinales.

Messi recordinternational

Messi speelde zijn 147e interland en hij is nu samen met Javier Mascherano recordhouder als het gaat om meest gespeelde wedstrijden voor het nationale team. Hij zette in de 10e minuut de aanval op die leidde tot de enige goal. Gómez rondde een voorzet van Angél Di Maria kundig af. Hoewel Paraguay meer balbezit had, lukte het de ploeg niet dat overwicht om te zetten in doelpunten.

Bij Argentinië speelde Sergio Agüero voor het eerst sinds november 2019 weer eens mee, maar de aanvaller die komend seizoen voor FC Barcelona voetbalt, was vrij anoniem in de wedstrijd. Nicolás Tagliafico had een basisplaats bij de Argentijnen, Lisandro Martínez bleef opnieuw op de bank.

Standen

Eerder speelden Uruguay en Chili gelijk: 1-1. In Groep A leidt Argentinië, gevolgd door Chili (5 punten). Van de 5 landen in een groep gaat de top-4 naar de kwartfinales. In de andere groep leidt Brazilië met 6 punten na 2 wedstrijden.

Lees hierrr nog eens een interview met David Endt, kenner van het Zuid-Amerikaanse voetbal