Arjen Robben denkt na over 'kunstgras-duel' tegen Emmen: 'Misschien even meedoen'

Trevor Wagener • 12:27, 03-05-2021 / Laatste Update: 09:56, 05-01-2024

Ondanks de gemaakte afspraak gaat Arjen Robben er toch over nadenken om mee te spelen tegen FC Emmen. Zijn club FC Groningen speelt komend weekend tegen de Drentse ploeg. Op kunstgras weliswaar, iets waarover Robben en zijn club overeenkwamen om dat niét te doen.

Robben zou eigenlijk alleen op gewoon gras zijn wedstrijden spelen. De keuze om kunstgras te ontwijken werd gemaakt vanwege zijn blessuregevoeligheid. "Aan het begin van het seizoen hebben we inderdaad gezegd: die wedstrijden op kunstgras sla ik over", zei Robben zondag tegen RTV Noord. "Maar de komende week gaan we het daar nog even over hebben."

Doet hij mee?

"Ik zeg nog niet 100 procent zeker dat ik niet ga spelen tegen Emmen. Misschien kan ik er toch bij zijn en even meedoen", leek Robben te seinen naar een mogelijke invalbeurt. Groningen verloor zondag van Sparta (1-2) en die pot betekende zijn 4e eredivisieduel van het seizoen.

Groningen draait niet lekker en ook het verlies tegen Sparta bracht weinig. "We zitten in een neerwaartse spiraal en moeten zorgen dat we snel de weg omhoog weer vinden. Daarvoor hebben we een goede wedstrijd nodig", zei Robben.