Arjen Robben krijgt speciaal eerbetoon bij FC Groningen in Euroborg
i

Getty

Arjen Robben krijgt speciaal eerbetoon bij FC Groningen in Euroborg

Sjors Tanis • 20:23, 28-10-2021 / Laatste Update: 06:46, 08-01-2024

Arjen Robben wordt op zondag 7 november, voor de wedstrijd tegen RKC, geëerd door FC Groningen. Robben stopte na vorig seizoen officieel als profvoetballer.

De oud-speler van Groningen, PSV, Real Madrid, Chelsea en Bayern München zal in de Euroborg onder andere een ereronde lopen langs de tribunes.

Clubicoon

Robben debuteerde op 3 december 2000 op 16-jarige leeftijd in het betaalde voetbal bij RKC Waalwijk. Hij viel in de slotfase in. "Met het eerbetoon op zondag 7 november tegen RKC Waalwijk komen dingen 21 jaar later samen", laat FC Groningen weten. "Op die dag neemt één van Nederlands grootste voetballers aller tijden en de beste speler ooit voortgebracht uit de opleiding van de club afscheid van zijn supporters, zijn FC Groningen."

De clubleiding hoopt op een vol stadion. Robben speelde in de play-offs op 19 mei van dit jaar zijn 59e en laatste wedstrijd voor de noorderlingen. Vanwege aanhoudende fysieke problemen kwam de 96-voudig international in zijn 2e periode bij FC Groningen slechts sporadisch in actie. Zijn spraakmakende rentree in de Eredivisie, na een rustjaar, bleef beperkt tot 1 seizoen.

Naast FC Groningen speelde Robben in zijn rijke carrière ook voor PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München.