Arnaut Danjuma vliegt acht minuten voor training in Liverpool: 'Leek mij overdreven'
i

Instagram Arnaut Danjuma

Arnaut Danjuma vliegt acht minuten voor training in Liverpool: 'Leek mij overdreven'

Bart van der Wijst • 22:37, 12-01-2024 / Laatste Update: 13:45, 15-01-2024

Arnaut Danjuma heeft iets gedaan waar veel klimaatactivisten niet heel blij mee zullen zijn. De Oranje-international pakte de privéjet van Manchester Airport naar Liverpool John Lennon Airport. Dat is hemelsbreed 37,86 kilometer.

Danjuma voetbalt (nu nog) bij Everton, maar woont vlakbij Manchester. Hij had kennelijk geen zin om de auto te pakken en eventueel in de file te belanden en koos voor het vliegtuig. De vlucht duurde uiteindelijk acht minuten.

Gesprekje

Trainer Sean Dyche had het anders aangepakt, dat liet hij ook weten aan zijn pupil. "Ik heb hem erop aangesproken, het leek me overdreven om van Manchester naar Liverpool te vliegen. Ik was zelf gaan rijden, maar goed, moderne voetballers moeten ook voor zichzelf zorgen en hun rust pakken", waren de enigszins verrassende woorden van Dyche.

Olympique Lyon

De naam van Danjuma wordt genoemd bij Olympique Lyon. Dyche wil daar niets van weten. "Hij is er nog, hij heeft de laatste wedstrijd gespeeld en hij heeft een goede kans om de volgende te spelen", sprak de trainer.

"Dus er is niet echt een verhaal. Ik lees ook de quotes die ik zou hebben gezegd, zoals: 'Hij maakt geen deel uit van zijn plannen'. Ik weet niet waar ze vandaan komen, niemand heeft het mij gevraagd. Dus aangezien jij het mij vraagt", ging hij verder. "Hij is een speler van Everton en hij zal deel uitmaken van wat wij doen."