Arne Slot ziet 'repeterend verhaal' bij Feyenoord: 'Het is echt ongelooflijk teleurstellend'
i

ANP

Arne Slot ziet 'repeterend verhaal' bij Feyenoord: 'Het is echt ongelooflijk teleurstellend'

Brian Vesseur • 09:07, 14-12-2023 / Laatste Update: 18:29, 04-01-2024

Feyenoord wist al dat het na de winter zou uitkomen in de (tussenronde van) de Europa League, maar toch deed de nederlaag tegen Celtic pijn. In de laatste speelronde, waar de kaarten voor Feyenoord en Celtic al waren geschud, wonnen de Schotten met 2-1. Feyenoord-trainer Arne Slot was teleurgesteld over de doelpunten die zijn ploeg deze campagne om de oren kreeg.

"Ik heb tegen de jongens gezegd: 'Het is een repeterend verhaal in de Champions League'", aldus Slot. "We hebben goed gevoetbald en meer dan voldoende kansen gehad om met meer dan een nederlaag weg te gaan. Maar we hebben een slappe strafschop tegen gekregen en voor de verandering weer een doelpunt tegen uit een standaardsituatie."

Ramiz Zerrouki gaf tegen Celtic een penalty weg. Hij hield zijn directe tegenstander lichtjes vast, net nadat hij daarvoor was gewaarschuwd door de scheidsrechter. Slot zei daarover bij RTL 7: "Ik denk dat met enige regelmaat hier geen strafschop voor gegeven wordt. Dan zullen mensen zeggen: 'Hij (Zerrouki, red.) geeft wel aanleiding waardoor hij (de scheidsrechter, red.) een strafschop kan geven.' Ja, dat klopt. Dus het is misschien niet handig nadat je net daarvoor gewaarschuwd bent."

'Dan ga je echt schrikken'

Slot denkt dat Feyenoord weinig kansen heeft weggeven in deze Champions League-campagne. "Het is ongelofelijk teleurstellend dat je in een poule als deze, waarin je voor je gevoel zo dicht bij bent, niet overwintert. Dat mogen we onszelf aanrekenen. Als je alle tegengoals op een rijtje zet, ga je echt schrikken, vrees ik. Het vervelende is ook dat het ook zo’n beetje alle kansen zijn die we hebben weggegeven deze campagne. Maar we hebben 5 keer heel erg goed gevoetbald."

Teleurstelling in de kleedkamer

In de kleedkamer overheerste ook teleurstelling, zei Slot. "Het gevoel is al 4 keer hetzelfde, we hebben 4 keer verloren. Ik zei voor de wedstrijd: ik hoop vooral te zien dat we op wedstrijdbepalende momenten ‘aan’ staan en voorkomen dat je iets tegen krijgt. Dat is ons vandaag op wedstrijdbepalende momenten weer niet gelukt."

Gemengde gevoelens voor Beelen

Thomas Beelen maakte zijn Europese debuut voor Feyenoord. De 22-jarige verdediger stond naast Dávid Hancko centraal achterin. "Uiteindelijk kijk ik met een vervelend gevoel terug. Ik denk dat we hier echt hadden moeten winnen, als je ziet hoe veel kansen we gecreëerd hebben", aldus Beelen voor de camera van RTL 7. "Voor mij persoonlijk is het natuurlijk een mooi moment, maar op dit moment kijk ik er niet zo naar."

Over het Champions League-seizoen van Feyenoord was Beelen, net als Slot, niet tevreden. "Het is de zoveelste keer dat we veel kansen creëren, lang niet scoren en ook 2 goals tegen krijgen. Daarin moeten we echt naar onszelf kijken. Dat kan niet. Zo ga je geen wedstrijden winnen op dit niveau."