Arne Slot durft maar niet te spreken van landstitel: 'Concurrenten winnen ook alles'
i

Pro Shots / Erik Pasman

Arne Slot durft maar niet te spreken van landstitel: 'Concurrenten winnen ook alles'

Brian Vesseur • 21:40, 16-04-2023 / Laatste Update: 20:52, 11-12-2023

Het gat is 8 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. Feyenoord kan het landskampioenschap bijna niet meer mislopen, maar trainer Arne Slot wil er nog niks van weten. Zondagmiddag won hij met 3-0 op bezoek bij Cambuur Leeuwarden. Na de wedstrijd zei hij tegen ESPN : "De marge is heel goed, maar we hebben ook 2 concurrenten die alles winnen."

Daarmee doelt hij op PSV en Ajax. PSV staat op 8 punten, Ajax komt zondagavond nog in actie tegen FC Emmen. De Amsterdammers komen bij een zege ook op 8 punten. Slot over het slot van de competitie: "We weten dat we foutloos moeten blijven. Natuurlijk ziet het er goed uit, maar Benfica had een week geleden ook nog een enorme voorsprong op FC Porto. Dat was ook zo geslonken. Wij zullen heel scherp moeten blijven."

Igor Paixão

Het ging ook nog even over Paixão, die volgens Slot steeds beter begint te worden. "Hij klopt echt op de deur. Tegen Sparta scoorde hij als vervanger van de geschorste Idrissi. Paixão mocht tegen RKC starten omdat Alireza niet helemaal fit was. Donderdag tegen AS Roma heb ik weer voor Jahanbakhsh gekozen. Nu was het de beurt voor Paixão. Hij heeft het goed gedaan met zijn snelheid en snelle voetbewegingen. Giménez had misschien nog wel vaker van zijn voorzetten moeten profiteren."