🎥 | Arne Slot duwt Feyenoord niet in favorietenrol voor Klassieker: 'Een favorietenrol wint geen wedstrijden'

Bart van der Wijst • 19:30, 22-09-2023 / Laatste Update: 15:41, 08-01-2024

Arne Slot staat zondag met Feyenoord tegenover Ajax in De Klassieker. Voor het eerst in lange tijd lijken de Rotterdammers als favoriet af te reizen naar de Johan Cruijff Arena. Toch wil Slot niets weten van een favorietenrol.

"Ik weet als geen ander dat wedstrijden nooit worden gewonnen door een favorietenrol", verzekerde Slot, die verder zei dat zulke duels op details worden beslist, op de persconferentie.

Vertrouwen

"Ik denk dat Ajax-uit één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen is, ongeacht hoe zij ervoor staan. Wij hebben daar in 18 jaar 1 keer gewonnen", benadrukte de oefenmeester van Feyenoord. "Dus voor ons is Ajax-uit gewoon een lastige uitwedstrijd. Net als Utrecht en Sparta (uit, red.). Maar wij gaan er met veel vertrouwen naartoe, omdat we al 4 wedstrijden op rij gewonnen hebben."

Kwaliteit

Ondanks de mindere vorm van Ajax ziet Slot nog genoeg positieve dingen bij de tegenstander. "Het blijft een elftal met zoveel individuele kwaliteit. Ze maken ook tegen Marseille gewoon weer 3 doelpunten."

Toch denkt Slot wel op de hoogte te zijn van het speelplan van Ajax. "Ze zullen niet met veel andere spelers aan de start staan tegen ons. En ook de speelwijze is wel duidelijk. Maurice Steijn gaf al aan niet van systeem te willen veranderen. Wat wel duidelijk was, is dat ze minder hoog op het veld druk wilden geven tegen Marseille. Ze stonden massaal op eigen helft."

Blessures

Tegen Ajax keert Santiago Giménez terug in de selectie, hij ontbrak in de Champions League tegen Celtic vanwege een schorsing. Luka Ivanusec en Justin Bijlow zijn er niet bij vanwege blessures, terwijl Ayase Ueda nog een twijfelgeval is. De Japanner trainde vrijdag mee, zaterdag wordt gekeken of hij bij de selectie zit.