Arne Slot focust zich met Feyenoord op AZ: 'Champions League even parkeren'
i

Getty Images

Arne Slot focust zich met Feyenoord op AZ: 'Champions League even parkeren'

Bart van der Wijst • 19:50, 10-11-2023 / Laatste Update: 00:56, 06-01-2024

Voor Feyenoord staat er zondag een nieuwe topper op het programma. De landskampioen ontvangt om 16.45 uur in eigen huis de nummer 2 van de Eredivisie, AZ. Arne Slot heeft de knop inmiddels omgezet na de 1-0-nederlaag in de Champions League tegen Lazio eerder deze week.

"Tijdens de terugvlucht schiet het resultaat nog wel een aantal keer door je hoofd, net als de stand in de poule", vertelde Slot tegen de eigen kanalen. "Maar de Champions League staat nu even stil, dat moeten we parkeren en ons richten op de competitie. Zondag moeten we er weer staan."

Twente-uit

Slot vergelijkt de situatie met die van een paar weken terug. Na de thuiswedstrijd tegen Lazio stond er in het weekend ook een topper op het programma, toen tegen FC Twente. Die ging met 2-1 verloren. Slot: "Toen troffen we met FC Twente eveneens een concurrent, was het resultaat niet goed en speelden we niet onze beste wedstrijd. Dat moet zondag beter, ook omdat we op de ranglijst gelijk staan met AZ."

Hij gaat verder: "We zijn al jaren aan elkaar gewaagd zijn, ik verwacht dat dat ook zondag het geval is. Daarnaast lijken onderlinge duels dit seizoen nog belangrijker, omdat het op de ranglijst dichtbij elkaar staat."

Nieuwkoop

Het is nog niet bekend of rechtsback Bart Nieuwkoop er tegen AZ weer bij is. Hij liep tegen Lazio een hoofdwond op. Slot: "Voor Bart wordt de wedstrijd van zondag een race tegen de klok. We bekijken morgen tijdens onze laatste training of hij inzetbaar is."