Opmerkelijk nieuws bij Feyenoord: 'Arne Slot loopt bij voetvolley spierblessure op'
i

Pro Shots / Kay Int Veen

Opmerkelijk nieuws bij Feyenoord: 'Arne Slot loopt bij voetvolley spierblessure op'

Bart van der Wijst • 16:02, 04-01-2024 / Laatste Update: 23:04, 04-01-2024

Feyenoord is bezig aan de voorbereidingen voor de tweede seizoenshelft. Dat doet het in het Spaanse Marbella. Donderdag stond alweer de vierde dag op het programma en de sessie begon met een potje voetvolley. Dat liep voor hoofdtrainer Arne Slot niet goed af.

Dennis Kranenburg, die vanuit Rijnmond aanwezig is in Spanje, schreef op X: "Er is een blessuregeval: trainer Arne Slot heeft bij een potje voetvolley een spierblessure opgelopen." Da's niet prettig natuurlijk, maar hij zal blij zijn dat de spelers tot nu toe heel zijn gebleven.

Standaardsituaties

In Marbella gaat Feyenoord oefenen op standaardsituaties. Daar kan Slot even geen rol in spelen. Daarover zei hij: "Onze balans in standaardsituaties in topwedstrijden is duidelijk niet goed genoeg om serieus mee te doen." Met name in de toppers kreeg Feyenoord veel goals tegen dode spelsituaties.

Toch hoeven de Feyenoorders niet te vrezen dat er alleen maar getraind wordt op vrije trappen en corners. "Gecombineerd met de andere aspecten die beter kunnen, want we gaan niet driekwartier van een uur besteden aan standaardsituaties, dat zou voor niemand leuk zijn. Maar we kunnen en gaan er wel op een goede manier aandacht aan besteden."

Giménez

Ook gaat Slot aan de slag met spits Santiago Giménez. Hij vindt dat de Mexicaanse spits beter druk kan zetten. "Met name onze voorste spelers moeten met veel meer tempo en energie gaan aanlopen", vertelde Slot in het Algemeen Dagblad. "Dat aanlopen gaat heel veel aandacht krijgen. Dus hoe wij onze manier van druk zetten op een hoger tempo en in een hogere intensiteit vorm kunnen gaan geven."

Slot vond het druk zetten in de eerste seizoenshelft niet altijd even goed. "Dan waren spelers te langzaam terug in positie, waardoor de tweede bal bij de tegenstander valt. Soms moet je meer lopen omdat je minder druk wil zetten. Dat is misschien een Cruijffiaanse uitspraak. Maar ons ‘aanlopen’, dáár moeten we in verbeteren."