Arne Slot haalde Van den Belt niet als vriendendienst: 'Niet een speler die alleen ik wilde'
i

Getty Images

Arne Slot haalde Van den Belt niet als vriendendienst: 'Niet een speler die alleen ik wilde'

Bart van der Wijst • 19:24, 31-03-2023 / Laatste Update: 21:29, 11-12-2023

Feyenoord haalde deze week Thomas van den Belt binnen als 1e aanwinst voor het nieuwe seizoen. Bij de koploper is Arne Slot de trainer. Dat is de beste vriend van de vader van Van den Belt. Toch heeft Slot de middenvelder van PEC Zwolle niet gehaald omdat hij hem zo goed kent.

"Er wordt vaak gesuggereerd dat hij alleen gehaald is omdat hij de zoon van een vriend van mij is en dat ik zijn komst alleen zou willen", sprak Slot vrijdag op de persconferentie voor de uitwedstrijd tegen Sparta.

Lees ook: Goed nieuws voor Feyenoord: Gernot Trauner is er waarschijnlijk bij tegen Sparta

"Ik denk dat er bij deze club geen enkele speler is gekomen die alleen ik wilde, behalve misschien eentje, maar ik zal de naam niet noemen. Dat is niet Thomas, maar er wordt genoeg gelekt bij deze club."

Scouting

Slot vertelde dat Van den Belt door de gehele scouting is bekeken. "Dat is hoe deze club werkt en ik denk dat spelers het ook graag willen horen. Ze worden uitgebreid bekeken door de scouting en door de mensen die daarover gaan. Ik zei al: het is niet zo dat wij hem als enige hebben gezien. Er was veel interesse in Thomas, dat zegt veel over hoeveel impact hij dit seizoen heeft gehad."

De 21-jarige Van den Belt is met 13 goals en 8 assists belangrijk dit seizoen voor PEC Zwolle, dat bovenaan staat in de Keuken Kampioen Divisie. "Het is een speler die een goed inzicht heeft en bewust is van de ruimtes. Constant aan het scannen en wetende waar druk vandaan komt. Dan helpt het om hetgeen wat je ziet ook makkelijk te kunnen uitvoeren. Dat vind ik zijn grootste en meest bijzondere kwaliteit."