Arne Slot is Sportpersoonlijkheid van het Jaar: 'Heb niet zoveel te verbergen'
i

ProShots

Arne Slot is Sportpersoonlijkheid van het Jaar: 'Heb niet zoveel te verbergen'

Marcel Roes • 23:27, 09-01-2024 / Laatste Update: 08:31, 15-01-2024

Feyenoord-trainer Arne Slot is uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar. De prijs is in het leven geroepen door de Nederlandse Sportpers. De onderscheiding wordt uitgereikt op basis van de prestaties én verbale vaardigheden van een sporter (of in dit geval trainer).

NSP beschrijft het belangrijkste criterium zo op zijn site: "Deze prijs komt toe aan sportmensen die niet alleen bijzondere prestaties leveren, maar tevens hun persoonlijkheid, hun sport, ervaringen of hun levensdoel goed in de media kunnen verwoorden."

We geven toe: de babbel van Slot, die is vlot. Bij persconferenties en in interviews gaat hij op ongeveer alle vragen uitgebreid in, met de nodige vertelkunst. En laten we ook niet vergeten dat hij Feyenoord naar het landskampioenschap leidde in 2022/2023.

Mijn vrouw

Slot zei: "Ik zeg eigenlijk altijd wat ik ook tegen mijn spelers of vrouw zeg, ik heb eigenlijk niet zoveel te verbergen. De journalisten blijven overal maar een mening verkondigen, dus dat uurtje dat ik per week heb is dan ook de kans om de mensen ook een ander geluid te laten horen."

Sportpersoonlijkheid van het Jaar

Eerdere winnaars van de prijs zijn onder meer Arjen Robben (2014), Max Verstappen (2015) en Robin van Persie (2018). In 2023 kreeg Sarina Wiegman, bondscoach van het Engelse vrouwenvoetbalteam, de voorkeur van de NSP.