Arne Slot kan assistent waarschijnlijk van de lijst schrappen: 'Voel mezelf een hoofdtrainer'
i

Pro Shots

Arne Slot kan assistent waarschijnlijk van de lijst schrappen: 'Voel mezelf een hoofdtrainer'

Yvo van Dorst • 22:27, 25-10-2023 / Laatste Update: 10:27, 05-01-2024

Robin van Persie denkt er op dit moment nog niet aan om assistent-trainer te worden van Arne Slot bij de hoofdmacht van Feyenoord. De oud-spits en jeugdtrainer van de Rotterdammers is nog niet gevraagd en twijfelt ook enorm of hij het Marino Pusic überhaupt wel zou willen vervangen.

"Ik zie in mijzelf een hoofdtrainer. Daar ben ik wel over uit", was Van Persie heel stellig over een mogelijke toekomst als coach bij de NOS. "Ik ben ook loyaal. Ik ben nu bezig met mijn eigen staf. Die is grotendeels door mij samengesteld. Het is heel erg bijzonder dat je voor een jeugdteam acht of negen vaste stafleden in dienst hebt."

Feyenoord Onder 19

Van Persie is op dit moment coach van de Onder 19 van Feyenoord en verloor in de Youth League van Lazio. Van Persie is bij het jeugdelftal heel blij met zijn staf, waar onder andere zijn maatje Ibrahim Afellay onderdeel van uitmaakt. "Dat is mij heel veel waard. Ik kan ook zoveel stappen maken als trainer door mijn goede collega’s en mijn goede staf. Richting hen voel ik me ook loyaal, want wat betekent het voor hun als ik nu naar de hoofdmacht ga?"