Arne Slot neemt 16-jarige Milambo mee op trainingskamp
i

ANP

Arne Slot neemt 16-jarige Milambo mee op trainingskamp

Bart van der Wijst • 22:17, 03-07-2021 / Laatste Update: 19:50, 05-01-2024

Feyenoord vertrekt maandag op trainingskamp naar het Oostenrijkse Schruns. Met de selectie vliegen ook 2 jonkies mee: Lennard Hartjes (18) en Antoni Milambo (16). Laatstgenoemde vierde in april pas zijn 16e verjaardag. Hartjes en Milambo spelen beiden op het middenveld.

Hartjes maakte indruk op Slot. "Ik had beelden van jeugdwedstrijden bekeken en Hartjes viel mij op omdat hij zo makkelijk bewoog en vaardig was aan de bal", sprak de oefenmeester tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik neem ze allebei mee op trainingskamp naar Oostenrijk."

In totaal gaan er 24 spelers naar Schruns, onder wie EK-gangers Robert Bozenik en Orkun Kökcü. Ook de geblesseerde João Teixeira gaat mee.

Conteh

Tegen AEK Athene (3-1 winst) speelde ook Christian Conteh mee. Dat is eigenlijk een grote onbekende in Rotterdam, omdat hij na zijn komst vorig jaar eigenlijk alleen maar geblesseerd was. "Hij heeft tot nu toe één of tweemaal niet meegetraind maar verder is hij de eerste weken prima doorgekomen", aldus Slot.

"Je ziet dat hij een individualist is, maar datgene dat hij doet is soms best bijzonder. Bovendien is hij extreem snel. Dergelijke spelers hebben nog weleens last van blessures, maar voorlopig is hij heel gebleven. En tegen AEK liet hij zeker aardige dingen zien."