Arne Slot verzekert dat Orkun Kökçü Dusan Tadic gewoon een hand gaat geven
i

ANP

Arne Slot verzekert dat Orkun Kökçü Dusan Tadic gewoon een hand gaat geven

Jeroen Rooseboom • 17:54, 04-04-2023 / Laatste Update: 03:46, 12-12-2023

Volgens Arne Slot gaat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü netjes een handje geven aan Ajax-aanvoerder Dusan Tadic voorafgaand aan de Klassieker in de halve finale van de beker. Dat zei hij op de persconferentie voorafgaand aan het duel.

Het was een opvallend moment tijdens de laatste editie van die wedstrijd: tijdens Ajax - Feyenoord op 19 maart gaven de aanvoerders elkaar geen hand. Het incident werd uitgebreid besproken en mensen spraken er schande van. "Maar dat was veel minder spannend dan de buitenwereld wil doen vermoeden", aldus Slot volgens het AD.

Onduidelijkheid

"Het duurde even voordat Tadic zo ver was om aan te sluiten bij de scheidsrechter", legt de coach uit. "Toen werd er getost en daarna ontstond er een hoop onduidelijkheid over het feit dat Orkun toch iets anders had gekozen dan dat hij precies duidelijk had gemaakt."

"Vervolgens liep het zo dat ze elkaar geen hand gaven. Maar Orkun zal morgen als eerste, omdat wij thuis spelen, zijn hand uitsteken naar Tadic. En die gaat hem niet weigeren." Dat zullen we nog wel eens zien, Arne!