Arne Slot over Justin Bijlow: 'Hij heeft een goed gevoel over zijn bezoek aan Oranje'
i

Pro Shots

Arne Slot over Justin Bijlow: 'Hij heeft een goed gevoel over zijn bezoek aan Oranje'

Joris Kaper • 17:59, 30-09-2022 / Laatste Update: 22:45, 11-12-2023

Feyenoord-trainer Arne Slot kon zich, net zoals een paar andere teams, pas laat deze week voorbereiden op komend weekend, omdat een aantal spelers interlandverplichtingen had. De Rotterdammers spelen zondag een uitwedstrijd tegen NEC. In dat duel komen Justin Bijlow en Jasper Cillessen allebei in actie, terwijl zij ook kans maken op een plek in de WK-selectie van Louis van Gaal.

"Justin Bijlow moest zich melden in Zeist en hij heeft daar een goed gevoel aan overgehouden", zegt Slot, doelend op de 'trainingsstage' van Bijlow rondom de afgelopen wedstrijden van Oranje. Daar moest hij, terwijl hij niet bij de Oranje-selectie zat, trainen op vooral veel strafschoppen. "Hij is goed op strafschoppen", aldus Slot.

Behalve Bijlow was ook keeper Kjell Scherpen uitgenodigd voor het trainen op strafschoppen. Van Gaal wilde veel tijd besteden aan penalty's, omdat bij veel eindtoernooien strafschoppen de beslissing brengen. Het lijkt er dus op dat Bijlow wat strafschoppen heeft tegengehouden bij de tests. Eerder gaven Remko Pasveer en Scherpen al toe dat ze geen enkele penalty hadden gestopt.