Arne Slot pareert vragen over aansteker-incident subtiel: 'Ik wil me focussen op RKC'
i

Pro Shots

Arne Slot pareert vragen over aansteker-incident subtiel: 'Ik wil me focussen op RKC'

Bart van der Wijst • 17:19, 07-04-2023 / Laatste Update: 00:41, 09-01-2024

Arne Slot schoof vrijdagmiddag aan voor een persconferentie voor de wedstrijd tegen RKC. Uiteraard probeerden de aanwezige journalisten nog terug te blikken op het aansteker-incident in de bekerwedstrijd tegen Ajax. Slot weigerde echter dieper in te gaan op dat gebeuren, ook omdat hij na de wedstrijd zijn zegje al had gedaan.

ESPN en de NOS wilden antwoorden van Slot, alleen hij bleef bij zijn standpunt. "Ik wil me focussen op RKC."

"Ik heb me daar woensdagavond over uitgesproken - en ik heb van vrij veel mensen gehoord dat ik dat niet veel beter kon doen. Daar zou ik het graag bij willen laten, want mijn focus ligt op RKC", aldus Slot. "We hopen dat de supporters ons zondag weer steunen, maar dan wel op de juiste manier. Dat spreekt voor zich."

Samenleving

Ook had Slot nog een duidelijke boodschap voor de samenleving. "Wij hebben allemaal een rol om de wereld weer wat aangenamer te maken. Maar het is overduidelijk dat de voetbalwereld gebruikt wordt als voorbeeldfunctie. Dan is het heel mooi om te horen dat er vanaf nu niks meer gegooid mag worden", vond Slot.

Geertruida

Verder was er goed nieuws voor de Feyenoordfan. Lutsharel Geertruida maakt aankomende zondag weer deel uit van de selectie, terwijl Justin Bijlow ook steeds fitter wordt.