Arne Slot vindt het nergens op slaan dat mensen van 'mindere vorm' Feyenoord spreken
i

Pro Shots

Arne Slot vindt het nergens op slaan dat mensen van 'mindere vorm' Feyenoord spreken

Brian Vesseur • 21:10, 06-11-2023 / Laatste Update: 00:15, 09-01-2024

Feyenoord won afgelopen zaterdag met 2-1 van RKC Waalwijk. De Rotterdammers nemen het dinsdagavond op tegen Lazio in Rome voor de Champions League. In Rotterdam won Feyenoord met 3-1, maar toch zijn er mensen bang voor een mindere vorm. Daar wil trainer Arne Slot niets van weten, liet hij blijken op de persconferentie.

"Dat we in mindere vorm steken of dat de spits in mindere vorm is, daar geloof ik niet zo in", legt Slot uit. "Tegen FC Twente waren we niet goed. Tegen RKC kregen we heel veel kansen en dan is de uitslag van 1-2 te mager."

'Simplistische analyses'

Slot vindt het juist een compliment dat er direct kritiek ontstaat als Feyenoord 'maar' met 2-1 van RKC wint. "Ik hoor ook dat we slap zouden zijn gestart tegen RKC. Maar Giménez staat binnen een minuut alleen voor de keeper. Dat wordt dan in hapklare brokken geserveerd in analyses. En dat willen mensen ook zo. Jammer dat ikzelf niet zulke simplistische analyses mag loslaten."

Lazio

Ook gaat de blik naar de wedstrijd tegen Lazio. "We willen hier gewoon een heel goede wedstrijd spelen. Dat is lastig. In de Kuip speelden we heel goed tegen Lazio, maar die club heeft die wedstrijden ook teruggekeken en ze zullen vast dingen anders doen. Uit of thuis spelen is ook een wereld van verschil."