Arne Slot vol onbegrip over niet gegeven penalty Feyenoord: 'Onacceptabel'

Trevor Wagener • 16:32, 29-01-2023 / Laatste Update: 03:03, 12-12-2023

Feyenoord hield zondagmiddag een punt over aan de enerverende topper tegen FC Twente (1-1), maar volgens Arne Slot had zijn ploeg met 3 punten moeten vertrekken uit Enschede. De trainer vond het onbegrijpelijk dat scheidsrechter Allard Lindhout niet naar de stip wees toen Twente-aanvoerder Robin Pröpper in de slotfase hands maakte in het strafschopgebied.

Volgens Lindhout viel Pröpper niets te verwijten omdat hij een duwtje had gekregen, maar in die lezing ging Slot niet mee. "Het is heel teleurstellend, zeker als je ziet dat het 1e duwtje door Brenet (van FC Twente, red) gegeven wordt", zei de zichtbaar geïrriteerde trainer van de koploper bij ESPN. "Ik vond het een onacceptabel moment van de arbitrage."

Boze Slot

"Ik herhaal het heel vaak en en dan word ik weleens weggezet als iemand die altijd zeurt op de arbitrage, maar arbitrage speelt een cruciale rol in topwedstrijden. Dat zie je nu ook weer. En ik zal niet cynisch zijn, maar ik vind dit echt onacceptabel. Ik kan er omheen draaien en er niks over zeggen, maar dit was overduidelijk een strafschop."

Ook Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü had er weinig begrip voor dat zijn ploeg geen penalty kreeg. "De scheidsrechter gaf aan dat hij een duw in de rug kreeg en daardoor hands maakte. Maar de ene keer floot hij wel voor lichte duwtjes, dan weer niet. Ik weet niet zo goed waar de grens ligt bij scheidsrechters. Een beetje onduidelijk, ja."