Arne Slot werd duizelig van Heerenveense dribbelkont: 'Ik vroeg hem hoeveel panna's hij gaf'
i

Getty Images

Arne Slot werd duizelig van Heerenveense dribbelkont: 'Ik vroeg hem hoeveel panna's hij gaf'

Bart van der Wijst • 09:18, 02-03-2023 / Laatste Update: 21:00, 07-01-2024

Osame Sahraoui was woensdagavond aardig op dreef. De Noorse vleugelflitser (21) van sc Heerenveen bezorgde de defensie van Feyenoord heel wat problemen, zag ook Arne Slot. Na afloop van het met 1-0-gewonnen duel gaf de coach van Feyenoord complimenten aan Sahraoui.

"Vooral die linksbuiten van Heerenveen was goed. Ik vroeg na afloop nog aan hem hoeveel panna's hij vandaag heeft gegeven. Hij zei drie, maar in mijn beleving waren het er wel tien. Het is een hele snelle, dreigende en beweeglijke speler. Dat heeft Heerenveen weer uitstekend gezien", zei hij bij ESPN.

(tekst gaat door onder de video)

Koningskoppel

Feyenoord bekerde door ten koste van Heerenveen door een laat doelpunt van Santiago Giménez. De Mexicaan ontving de bal van Feyenoords andere spits Danilo. Is er een nieuw koningskoppel in de maak? Giménez: "Arne is heel intelligent. Hij weet wanneer het kan en wanneer niet", sprak de Mexicaan na de wedstrijd. "Vandaag kon het."

Lees ook: Slot: 'Hebben jullie wedstrijden gezien van ons die niet moeizaam waren?'

Na 67 minuten kwam Danilo binnen de lijnen. Niet voor Giménez, maar als duo met Giménez. "We zijn allebei spitsen. We komen allebei uit Amerika. We zijn hele goede vrienden en geven ons leven voor elkaar op het veld. Het was een geweldige pass", complimenteerde hij de Braziliaan.